Clar şi concis

Mai era nevoie de un blog? Probabil că nu. Dar se speră ca acest blog să fie un instrument util tuturor celor care vor să-şi construiască o carieră în domeniul traducerilor şi al interpretariatului. În special tinerilor absolvenţi sau nu, care se confruntă cu zeci de dileme. Acest blog se vrea un ghid prin hăţişurile traducerilor, serviciilor de interpretariat şi în comunicare.

Acest blog nu impune reguli şi nu dă sfaturi. Nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu poate. Nu în această lume în care fiecare are acces la sute de surse de insipiraţie şi documentare. Acest blog expune dificultăţile cu care m-am confruntat de 5 ani încoace, modul cum le-am abordat şi succesul meu (relativ poate) în această profesie. În general acesta este un blog despre “ce fac” şi “cum fac” eu lucrurile. Uneori indică surse solide, alteori doar experienţa personală.

Pe acest blog sunt binevenite orice opinii de bun simţ, chiar dacă sunt în contradictoriu cu cele expuse deja. Acest blog este un mediu de comunicare, dar nu tolerează cearta, ranchiuna şi vorbele urâte.

Şi cam atât. Să ne citim cu bine.